Jongen (16) levensgevaarlijk gewond

Nieuws

ULVENHOUT - Een 16-jarige scooterrijder uit Ulvenhout is in de nacht van vrijdag op zaterdag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde rond twee uur op de Molenstraat. De jongen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het slachtoffer kwam ten val ter hoogte van het benzinestation. Hij belandde daarbij op de rijbaan en bleef gewond liggen. Zijn scooter en helm lagen een eind verderop. Een naderende automobilist kon hem niet ontwijken en reed over het slachtoffer heen. Ambulance en traumahelikopter rukten uit om eerste hulp te verlenen. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Camerabeelden van het benzinestation bleken het ongeval te hebben geregistreerd. De beelden zijn door de politie in beslag genomen. Daaruit bleek dat de jongen iets raakte waardoor hij de macht over het stuur verloor.

Politieagenten ontfermden zich over de automobilist en informeerden de familie van het slachtoffer. Voor de automobilist (een 64-jarige man uit Ulvenhout) werd Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. Hij werd gecontroleerd op alcoholgebruik, en bleek niet gedronken te hebben.