Bejaarde vrouw beroofd van tas

Nieuws

BREDA - Een 86-jarige is zaterdagmiddag beroofd van haar tas. Tussen drie uur en tien voor half vier op het Hooghout. De vrouw had boodschappen gedaan aan de Tilburgseweg en was met haar rollator onderweg naar huis.

De vrouw had haar handtas met de schouderriem over het zitgedeelte de rollator gehangen om verlies of diefstal te voorkomen. In de handtas zat onder meer haar portemonnee. Via het Brabantplein en de Monsieur Leijtensstraat was de vrouw onderweg naar huis. Bij de ingang van het parkje stond een jongen de wachten, die haar later beroofde.
De jongen greep in het voorbij fietsen naar de handtas van het slachtoffer. Doordat het hengsel van de tas om het zitgedeelte van de rollator heen zat, lukte dat niet direct. Er waren nog twee harde rukken nodig om de tas los te trekken. Daarbij kwam het slachtoffer met haar rollator ten val, waarna de dader er met de tas vandoor ging.
Het slachtoffer kreeg direct hulp van een passerend meisje, die haar overeind hielp en de politie informeerde. Door de val liep de bejaarde vrouw een pijnlijke heup en diverse schaafwonden op. Ze schat haar belager op circa 25 jaar. Op basis van de aangifte en het signalement probeert de politie de nog onbekende dader te achterhalen. De politie zoekt nog getuigen.