Maaskant: 'Mindere ploeg wint'

NAC

ALKMAAR – De analyse van NAC-trainer Robert Maaskant was na afloop glashelder. NAC speelde een goede eerste helft, maar moest na rust toezien hoe AZ aandrong en eigelijk recht had op meer.

Maaskant, met een groet glimlach op het gezicht tijdens de persconferentie: “Het kan in weinig sporten dat de mindere ploeg kan winnen. In het voetbal kan dat gelukkig wel. In dit geval.” Van Gaal hoorde het aan. “Voor jou gelukkig.”
Met de drie punten na de eerste speelronde was Maaskant uiteraard erg blij. “Heel prettig zo’n start. Maar dit is natuurlijk wel boven verwachting. We waren blij geweest met een punt. We hebben natuurlijk flink onder druk gestaan, vooral aan het begin van de tweede helft.”
Complimenten waren er voor Reuser, die aan de basis stond van de tweede goal van NAC. “Martijn heeft een enorme drijfveer, gaat goed door en staat er op dooie spelmomenten.”
AZ-trainer Van Gaal sprak van een domper. “We zijn niet effectief gebleken. Aan onze conditie heeft het niet gelegen. We hadden nog uren door kunnen gaan met drukzetten. We hebben niet goed verdedigd en kansen gemist.” Dan was er bij AZ nog het akkefietje Van der Velden. Die bleek vijf minuten voor aanvang geschorst en moest van de opstelling. “Dat is niet het toonbeeld van een professionele organisatie.”