Van Rossum nieuwe baas Militaire Wetenschappen

Nieuws

BREDA - Professor dr. Wouter van Rossum is vanaf 1 oktober de nieuwe baas van de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De faculteit is verantwoordelijk voor het wetenschappelijk onderwijs binnen Defensie. Wouter van Rossum (62) volgt de huidige decaan op, commandeur bd ir. Hein Sabelis (56), die met de vut gaat.

De belangrijkste taak van Van Rossum ligt bij het verkrijgen van een accreditatie, zodat de faculteit Militaire Wetenschappen, met opleidingen in Breda en Den helder, als universiteit erkend wordt.

Van Rossum werkt momenteel aan de Universiteit Twente in Enschede. Daar is hij wetenschappelijk directeur van het 'Institute for Governance Studies'. Ook is hij er professor in innovatiemanagement. Hij was eerder decaan van de faculteit Bedrijf en Bestuur, de faculteit Bestuurskunde en de faculteit Techniek, Bestuur en Management, alle drie van de Universiteit Twente.
Van Rossum promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde sociologie aan de Universiteit van Utrecht. Zijn middelbare school volgde hij in Den Helder.
Naast zijn werk in het onderwijs zit Van Rossum in de Raad van Toezicht van revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede en is hij lid van de Raad van Toezicht van ITC (international institute for Geo-Information Science and Earth Observation).

Daarnaast zit hij in de Raad van Toezicht van revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede en is hij lid van de Raad van Toezicht van ITC (international institute for Geo-Information Science and Earth Observation).

De Faculteit Militaire Wetenschappen is onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie. Toekomstige officieren van de marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee volgen er een wetenschappelijk opleiding op bachelorniveau. Daarnaast verricht de faculteit militair onderzoek dat in het belang is van Defensie.