Dieven zien geldkoffer ploffen

Nieuws

BREDA - Het is twee dieven woensdag niet gelukt er met een geldkoffer vandoor te gaan. De twee maakten woensdagmorgen een medewerker van een geldtransport een koffer afhandig toen die een geldautomaat aan het Graaf Hendrik III-plein wilde vullen. Toen de twee er met de koffer vandoor gingen liet hij hem van afstand ontploffen.

De medewerker van het geldtransport liep tegen kwart voor elf de bank binnen, toen een onbekend persoon met hem mee het gebouw inliep. De onbekende man duwde de medewerker en wist hem de geldkoffer afhandig te maken. Hij reed weg op een scooter, samen met een tweede man. Daarop liet de medewerker van het geldtransport de zogenoemde plofkoffer op afstand tot exploderen.

De daders lieten de koffer hierna achter en reden door. Gemeentepersoneel, dat op dat moment bezig was glasbakken te legen in de omgeving, ging de daders achterna. Dit was echter tevergeefs. De scooter reed weg in de richting van het Boeimeerpark.

In de plofkoffer zat een capsule met oranje verf, die bij de diefstal tot ontploffing is gebracht. De twee mannelijke daders, vermoedelijk van surinaams-hindoestaanse afkomst en in de leeftijd tussen de 40 en 45 jaar, droegen beide donkere kleding en een donkerkleurige integraalhelm. De scooter waarop ze reden zag er oud uit. Op de kleding, helmen en de scooter is waarschijnlijk oranje verf terecht gekomen, die later groen verkleurt.