Bredanaar (20) steekt stadgenoot

Nieuws

BREDA - De politie heeft donderdagmorgen twee mannen uit Breda aangehouden na een steekincident aan de Jupiterlaan/Mercuriuslaan. Een 20-jarige Bredanaar stak woensdagavond rond half twaalf een 19-jarige stadgenoot, nadat hij naar eigen zeggen door de man en een groep van zijn vrienden werd aangevallen en mishandeld.

De 19-jarige man ligt met diverse steekwonden in het Amphia Molengracht, hij is niet in levensgevaar. Ook hij werd gearresteerd wegens betrokkenheid bij het incident. Vrienden en familie van beide kampen troffen elkaar later in de nacht nog bij het ziekenhuis, maar daar deden zich geen ongeregeldheden voor. Op wat geschreeuw na bleef het rustig. De 20-jarige verdachte raakte licht gewond.

De aanleiding voor het incident ligt in een al wat langer lopende ruzie tussen beide mannen. Het kwam onlangs in de stad al tot een handgemeen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het incident en wat daaraan vooraf ging. Ze heeft al diverse verklaringen van getuigen en betrokkenen opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld. Ook via een e-mailalert probeert de politie bijzonderheden te verkrijgen.