Dronken automobilisten raken rijbewijs kwijt

Politie

BREDA - De politie heeft van drie automobilisten het rijbewijs afgenomen, nadat zij betrapt waren op rijden onder invloed van alcohol. Alledrie de mannen waren betrokken bij een ongeval.

Een 21-jarige Bredanaar reed vrijdagavond rond 23.30 uur op de Oude Vest in Breda tegen een boom. Agenten roken een stevige alcohollucht bij de man. Omdat hij voor behandeling naar het ziekenhuis moest, kon geen ademanalyse worden uitgevoerd. Wel werd in het ziekenhuis bloed afgenomen, zodat vastgesteld kan worden in welke mate exact de Bredanaar dronken was. Hij is ook nog eens beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs).

Een 41-jarige automobilist uit Berkel-Enschot belandde vrijdagavond rond half twaalf met zijn auto in een sloot aan de Daesdonck in Galder, nadat hij de macht over het stuur verloor. Ook hij mocht blazen en en daaruit kwam een score van 705 ug/l. Maximaal is 220 ug/l toegestaan; bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De automobilist verklaarde te veel gedronken te hebben op een feestje.

Op de A58 bij Rucphen reed een 26-jarige Bredanaar zaterdagmorgen rond half een tegen een andere auto. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen direct dat de automobilist onder invloed van alcohol was. Hij blies 730 ug/l, dus ook hij mocht zijn rijbewijs overhandigen.