Amoah: ‘Ik werk gewoon hard’

NAC

BREDA - Twee tegen AZ, eentje tegen Willem II en een tegen Roda JC. En zaterdagavond weer twee tegen Heerenveen. Opgeteld: zes doelpunten voor Mathew Amoah, hij is ermee topscorer van de eredivisie. De Ghanees is er zelf nuchter onder. “Ik werk gewoon hard voor de ploeg.”

Amoah sleurde dat het een lieve lust was, struikelde soms enthousiast over de bal, maar liet dus wel twee keer zien dat hij een spits is met een uitzonderlijk neusje voor de goal. “Het is goed gegaan. Ik heb goed voor de ploeg gewerkt. Dan krijg je vanzelf een goed gevoel. Natuurlijk ben ik blij met de zes doelpunten. Dat ik nu zo scoor? Ik ben honderd procent fit. Ik probeer ervoor te gaan.”
“De eerste helft was goed”, stelde de spits met een grote glimlach op zijn gezicht en flink gevoel voor understatement. “Normaal gesproken zit de wedstrijd er dan wel op. In de tweede helft had ik ook nog een derde kunnen scoren, in de laatste minuut. Jammer dat dat niet lukte.”

Amoah staat nu op gelijke hoogte met Van Hooijdonk, die in het seizoen 93/94 de eerste vier wedstrijden van het seizoen trefzeker was. Het geeft aan hoe trefzeker de Ghanees dit seizoen in.

Waar dit toe moet leiden? "We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Ik ga nu niet zeggen dat we alles gaan winnen."