Academielezing: ‘Het nut van vredesoperaties’

Nieuws

BREDA – Waarom doet Nederland mee aan vredesoperaties in gevaarlijke landen als Afghanistan of Tsjaad? En wat is het nut van dergelijke missies? Op die vragen gaat professor Joris Voorhoeve, in tijdens een gratis lezing op maandag 6 oktober op het Kasteel van Breda.

Joris Voorhoeve is hoogleraar Internationale Veiligheidsstudies aan de Faculteit Militaire Wetenschappen en legt zich toe op vraagstukken rond vredesoperaties en vredesopbouw. Hij is ook verbonden aan de Universiteit van Leiden als hoogleraar Internationale Organisaties. Van 1994 tot 1998 was hij minister van Defensie.
De lezing van Voorhoeve is de eerste in een reeks Academielezingen. Op woensdag 29 oktober gaat Theo Brinkel in op de rol die religie speelt bij internationale veiligheid. Donderdag 27 november voert professor Desirée Verweij het woord over de ethische vragen die nieuwe militaire technologie kan oproepen.
De lezing van Voorhoeve op het Kasteel van Breda begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur open. De toegang is gratis. Voor het bijwonen van de lezing moet je je vooraf aanmelden via 076-5273226 of per email TSR.Patrick@nlda.nl.