Vijfde uitzege NAC op rij

BREDA - NAC heeft de goede competitiestart ook in Volendam een vervolg kunnen geven. De Bredanaars wonnen met 2-4 bij Volendam. Het betekende de vijfde overwinning in een uitwedstrijd op rij.

Oud-Volendamspeler Kees Kwakman opende voor NAC het bal op het kunstgras van Volendam. Amoah zorgde voor de 0-2 ruststand. De Ghanees, die komende week ook weer voor zijn land in actie mag komen, scoorde tot nu toe elke wedstrijd dit seizoen. Na rust voegde hij er nog een aan zijn totaal toe, zodat hij nu na vijf wedstrijden op acht goals staat. Het tweede doelpunt van Amoah was de 1-3. Een kwartier eerder maakte Boots de aansluitingstreffer.
Volendam mocht na de 2-3 van Tuyp denken dat het er nog wat te halen viel, maar Lurling maakte in de laatste minuut van de wedstrijd de terechte 2-4.

NAC staat nu gedeeld tweede, samen met PSV, met 12 punten uit vijf wedstrijden. De PSV'ers hebben een iets beter doelsaldo, maar NAC toont zich met 14 doelpunten tot op heden de productiefste ploeg van de eredivisie.