Breda als vertrekpunt naar Londen 2012

Sport

BREDA – Liefst dertien boten plonsden er zaterdag in het water van de Mark tijdens de Para Regatta Breda. Die werd dit jaar voor het eerst los van de ParaGames gehouden. De dubbel met stuurman van roeivereniging Rijnmond bleek in de belangrijkste categorie de snelste.

>> Foto's Para Regatta

“Het was een mooie dag”, zo stelde Adrienne Ogier namens de organisatie. “De roeiers vonden het uniek dat er een wedstrijd alleen voor hen was. Meestal bungelen de aangepaste wedstrijden aan het eind van de dag, als de baan al bijna opgeruimd wordt.”

Dat was in Breda niet het geval. De nadruk lag op het aangepast roeien. Daarom gaf bondscoach ook een presentatie over deze vorm van aangepast sporten. “Om te kijken of hij op die manier mensen warm kon maken voor de Spelen van 2012 in Londen.”

Die fanatiekelingen zaten er zaterdag nog niet bij van de eigen vereniging. Wellicht dat na de Open Dag van zondag, die tot een uur duurde, nieuwe leden zijn die wel met het Olympische virus besmet raken. “Er zaten zeker mensen tussen van wie wij dachten dat roeien iets voor hun was.”