Barons vergeet te starten

Sport

BREDA – Het was voor coach John Stoopen alsof hij hetzelfde liedje op random had staan in zijn iPod. Steeds weer ziet hij zijn ploeg zwak starten. Ook zaterdag weer, in Nieuwegein, waar NewStarz met 73-63 te sterk bleek.

In de rust was het even geen ‘Bier, ballen en de Bruine Pij’, maar brullen. Stoopen gaf zijn visie op de eerste helft. Zijn mannen waren er even stil van. “Ik heb ze duidelijk gemaakt wat ik ervan vond.”
En dat was niet best. Barons begon aarzelend, en liet zich door twee runs van New Starz meteen uit de wedstrijd spelen. Via een 11-2-run en een 9-2-run liep de thuisploeg kinderlijk eenvoudig uit naar 26-15. Pas in het laatste kwart kroop Barons dichterbij. Zelfs tot 65-63 twee minuten voor tijd. Maar daar bleef het bij. “Wij gingen een tactisch spelletje spelen. Proberen hun aan de vrije worplijn te krijgen en zo tijd te winnen. Dat lukte, maar wij scoorden zelf niet meer.”
Daardoor kon New Starz uitlopen naar 73-63. “We speelden niet als team”, concludeerde Stoopen, die niemand een voldoende gaf voor de gehele wedstrijd. “Zelfs Karel van Driel niet, die toch 23 punten maakte. We speelden veel te gehaast, wilden allemaal het beslissende punt maken.”