Iedereen geniet van modeshow Chatime

Nieuws

BREDA – Het doel was simpel: Laat zien dat tweedehandskleding ook mooi is. En dat lukte. Tijdens de door het Bredase kindermagazine georganiseerde modeshow liepen twintig kinderen als volleerde mannequins over de catwalk.

Aan elkaar gepraat door de Bredaas-Antiliaanse diva Rosien stapte het ene na de andere over de catwalk. “Het was echt supergeslaagd”, vertelt Lidia van Hooijdonk van Chatime, dat dit jaar vier keer als magazine verschijnt. “Wij proberen met het maken van een magazine kinderen van verschillende culturen en verschillende achtergronden met elkaar in aanraking te laten komen. Op die manier willen we ook vooroordelen wegnemen. Dat gaat echt supergoed. Arm en rijk, gekleurd of blank. Allemaal werken ze samen.”

De modeshow paste volgens Van Hooijdonk ook prima in het thema van de komende editie: Glitter en Glamour. “Vandaar dat we ook een echte Elvis op het podium hadden.”
Met de modeshow, georganiseerd samen met Terre des Hommes, wilde Chatime de aandacht vestigen op de kleding van die organisatie. Dat lukte, stelde Van Hooijdonk. “Ruim honderd bezoekers hebben de show in steunpunt Rhijnstede bezocht.”

Meer info:
www.chatime.nl