Fransen gepakt met kilo's drugs

Nieuws

ULVENHOUT/BREDA - De politie heeft dinsdagavond rond kwart voor negen tijdens een verkeerscontrole een 29-jarige man uit Lille aangehouden. In de kofferbak van zijn auto was 2,5 kilo hennep aangetroffen. Eerder op de dag werd bij een andere Fransman 1,5 kilo hennep gevonden.

De man uit Lille werd aan de kant gezet omdat een achterlicht van zijn auto het niet deed. Hij gaf direct zelf aan dat er drugs in zijn auto lagen. Hij wilde de drugs gedeeltelijk zelf gebruiken en de rest verkopen. Hij had er 10.000 euro voor betaald. Hij is woensdagmiddag weer vrij gelaten.

Gistermiddag werd tijdens de controle van een Franse auto op de Tramsingel ook anderhalve kilo hennep in de kofferbak aangetroffen. De inzittenden, twee mannen uit Calais van 28 en 32 jaar werden aangehouden.
De politie stelde een controle in de auto op grond van de Opiumwet in nadat de dienders in het voertuig al een klein zakje hennep zagen liggen. De agenten troffen ook een busje traangas aan. Het duo heeft een dagvaarding gekregen.