Breda wil burgers meer betrekken bij beleid

Nieuws

BREDA – Interactieve communicatie. Dat is het nieuwe toverwoord van de gemeente Breda om burgers meer te betrekken bij het beleid. De gemeente lanceerde daarom vandaag de website www.breda-morgen.nl.

Doel van de website is om inwoners uit te lokken om mee te doen. De website is daarmee een logisch vervolg op de stadsgesprekken waar inwoners ideeën kunnen aanleveren en mee kunnen praten over het beleid voordat het vaststaat. Ook zijn de gesprekken volgens de gemeente een manier om burgers met elkaar in contact te brengen. Breda-morgen moet bovendien een ‘digitale ontmoetingsplek’ worden waar Bredanaars ideeën kunnen uitwisselen en samen tot ideeën kunnen komen.

Daarnaast gaat Breda via de BRTS het programma Breda Future uitzenden, waarin samenvattingen van de stadsgesprekken te zien zijn, gelardeerd met interviews en reacties. De programma’s zijn ook weer terug te zien via de site.

Ambtenaren even terug naar school
Al deze initiatieven moeten ertoe leiden tot een ‘gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het vormgeven van de stad’, aldus de gemeente Breda. Om te zorgen dat ook de ambtenaren deze interactieve manier van communiceren in de vingers krijgen, komt er een interne Academie Waarderend Vernieuwen, zoals de nieuwe manier van communiceren door Breda genoemd wordt.