GroenLinks: Coffeeshop aan grens met België

Nieuws

BREDA – Laat de vestiging van een coffeeshop aan de Belgische grens op Hazeldonk toe. Dat stelt GroenLinks van Breda donderdag in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Breda.

GroenLinks komt met de oproep na het nieuws eerder op de dag dat de burgemeesters van Bergen op Zoom, Roosendaal en Terneuzen aankondigden dat zij hun coffeeshops willen gaan sluiten. Reden daarvoor is de overlast die veroorzaakt wordt door drugstoerisme.

Door de sluiting van de coffeeshops ten westen van Breda, vreest GroenLinks een toename van het drugstoerisme in de regio, schrijft de partij in de brief. “Bezoekers uit België en Frankrijk hebben ten westen van Breda nauwelijks een alternatief meer en zullen hun weg naar Breda weten te vinden.”
Daarom zou er een coffeeshop bij de grens moeten komen, op Hazeldonk. “Die zich richt op de klanten uit België en Frankrijk, opdat deze geen verdere overlast in Breda veroorzaken. Het is in feite een zelfde soort beleid als burgemeester Leers voert in Maastricht.”

De partij wil daarom van het College weten of het eveneens bang is voor een toename van het drugstoerisme, en of het eveneens een oplossing ziet voor dat probleem door drugstoerisme zo dicht mogelijk bij de grens op te vangen. Ook wil GroenLinks weten of burgemeester en wethouders bereid zijn een onderzoek te doen naar een coffeeshop op Hazeldonk.