Popronde Breda trekt enthousiast publiek

Nieuws

BREDA – De binnenstad lijkt rustig, maar schijn bedriegt. Verschillende kroegen, cafés en ook het poppodium Mezz in Breda lieten gisteren duidelijk merken dat de ‘Popronde 2008’ voor deze stad een succes was. Bandjes gingen los, de sfeer zat er goed in en ook aan drukte ontbrak het niet.

>> Fotoalbum Popronde

Door Peter Hendriks
Popronde is een landelijk reizend festival en wordt elk najaar van september tot november in 20 steden gehouden. 100 bands worden uit 700 aanmeldingen geselecteerd en verzorgen over 350 podia maar liefst 450 optredens.
Popronde speelt in op de afnemende speelmogelijkheden voor startende en (voor alsnog) onbekende bands, en biedt ze de mogelijkheid zich buiten eigen regio te presenteren.

Aan de andere kant krijgen bezoekers de kans in eigen regio nieuwe bands te ontdekken die ze normaliter nauwelijks tegenkomen. Daarnaast hebben ze, net als op een van de grote festivals, de mogelijkheid tussen optredens te wisselen en een eigen plan te trekken. Maar er hoeven geen tientallen euro’s betaald te worden voor een kaartje, want het festival is geheel gratis. In tegenstelling tot sommige grote festivals ligt bij Popronde de nadruk dan ook niet op de grote namen maar vooral op een divers programma.

Pop, funk, rock, blues, hip hop en electropop. Een aantal van de diverse muziekstijlen die gisteren in onder andere ’t Hart van Breda, de Bruine Pij, Sam Sam, de Speeltuin en poppodium Mezz te horen waren. Om 20:00 uur beet Marten de Paepe het spits af en werd gevolgd door onder andere Orange Glow, Two Way Radio, Ottoboy the oneman trashband, Good Dog Happy Man en Skiggy Rap. De avond werd afgesloten in poppodium Mezz met de afterparty ‘ Silent Disco’ met Tank86. Een tamelijk rustige binnenstad kreeg gisteren op menige locatie in Breda een bruisend hart. Met het grote enthousiasme van zowel de bands als het publiek, kan geconcludeerd worden dat het festival een succes was.
Naar verwachting zal de Popronde voor 2008 minstens 45 000 bezoekers trekken.