Eurlings lanceert nieuwe drugscontrole in Breda

Nieuws

BREDA - Minister Camiel Eurlings heeft vrijdagavond in Breda het startschot gegeven voor een nieuwe manier om drugsgebruik in het verkeer tegen te gaan. Eurlings deed dat bij een alcoholcontrole aan de Claudius Prinsenlaan, waarbij veertien overtreders werden aangehouden.

Bij de pilot wordt van automobilisten wangslijm afgenomen. Dat wordt gebruikt om te onderzoeken of de bewuste automobilist wellicht onder invloed is van andere stoffen dan alcohol (drugs). Agenten van het KLPD hebben in Breda bij twee bestuurders wangslijm afgenomen vanwege de verdenking van drugsgebruik in het verkeer. Bij een andere bestuurder werd om die reden een bloedproef gedaan.

De controle begon vrijdagavond om half tien en duurde tot tien voor half vier 's nachts. Gedurende de controle zijn circa 750 bestuurders gecontroleerd. Veertien bestuurders zijn aangehouden, waarvan er 3 meteen een transactievoorstel kregen. Tegen zeven anderen is proces-verbaal opgemaakt dat aan het Openbaar Ministerie wordt voorgelegd. Vier automobilisten moesten, vanwege de hoge uitslag, meteen hun rijbewijs inleveren. Eén van de aangehouden bestuurders werd nog gezocht door Justitie en is ingesloten. Hij had nog 10 weken gevangenisstraf tegoed.