Barons verliest op ervaring

Sport

BREDA – Barons heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen BV Penta uit Drachten verloren. De Drachtster Camilo Behage kon het tij keren voor Penta en werd beschreven als 'unstoppable'. De eindstand was 82-86 voor de bezoekers.

Door Dwayne van Agt

Barons startte goed, iets wat de afgelopen wedstrijden miste volgens coach Stoopen. De Bredanaars kwamen al snel op een voorsprong en konden die behouden. Het eerste kwart eindigde met een voorsprong van 24–19.

In het tweede kwart waren de twee teams zeer gewaagd aan elkaar. Er werd punt om punt gescoord en de bezoekers kropen terug van de achterstand en pakten zelfs de voorsprong. Bij rust was het 37-39 voor Penta.

Het derde kwart verzwakte het teamspel van de Barons. De Bredanaars bleven op een kleine achterstand van drie punten. Verdedigend speelde het Bredase team wat zwak en het teamspel werd steeds minder bij de gastheren. Deze periode eindigde in met 57-60-achterstand voor Barons.

Het laatste kwart was beslissend. Een blesure voor Barons-guard Jasper Nieuwstraten en de vijfde fout van Gregory Tjin-A-Koeng brak de thuisploeg op. Dit gaf Camilo Behage de kans om het tij te keren. Hij pakte rebounds en schakelde goed tussen verdediging en aanval.

"We begonnen sterk in tegenstelling tot de afgelopen paar wedstrijden. Helaas verloren we het teamspel richting het einde van de wedstrijd. Er is elke keer iets anders waar het aan schort. Deze wedstrijd gaf veel stof tot nadenken. Ik denk dat we dit gewoon hebben verloren op ervaring", aldus Stoopen.

De volgende wedstrijd voor Barons is aanstaande zaterdag, uit bij Vlijmscherp in Vlijmen.