Avans begint nieuwe Engelstalige financiële opleiding

Nieuws

BREDA – Treasury manager. Of risk manager. Zomaar twee van de banen die voor studenten aan de nieuwe opleiding International Financial Management zijn weggelegd na het succesvol afronden van hun studie. De opleiding aan de Avans hogeschool gaat volgend jaar september van start.

De vierjarige opleiding in Breda komt voort uit de behoefte vanuit de markt, zo stelt projectleider Raymond Ruijten van Avans. En niet omdat de wereld zich wentelt in een kredietcrisis. “Dat is niet de aanleiding”, vertelt hij. “Al zal de aandacht voor dit gebied er wel door toenemen. Het is wel meer duidelijk geworden voor de mensen hoe verstrengeld geldstromen zijn.”

Ruijten verwacht dat er zo’n 25 tot 50 studenten voor de geheel Engelstalige studie zullen kiezen, die niet wezenlijk verschilt van de Nederlandstalige variant. “We verwachten vooral studenten die geïnteresseerd zijn in het rekenkundige deel en die ook de taal belangrijk vinden.”
International Financial Management behandelt internationale financiële vraagstukken. “Studenten zullen vooral gaan werken voor bedrijven die grensoverschrijdend werken. Multinationals met dochterbedrijven in verschillende landen, of banken die werken voor dit soort bedrijven.”

Bij Avans Hogeschool kunnen studenten al kiezen voor een Engelstalige opleiding gericht op het internationale bedrijfsleven, te weten International Business and Management Studies. Daarnaast bestaat de opleiding Bedrijfseconomie, een studie op financieel gebied.