5,4 ton voor negentien nieuwe FMO-projecten

Nieuws

BREDA – De gemeente Breda heeft negentien nieuwe aanvragen voor een bijdrage uit het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling goedgekeurd. Dat maakte wethouder Marja Heerkens dinsdagavond in De Avenue bekend. In totaal krijgen de indieners ruim 540-duizend euro steun.

Met het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling (FMO) wil het college van burgemeester en wethouders projecten steunen die zorgen voor meer sociale samenhang in Breda. Naast het bedrag dat Breda beschikbaar stelde, zorgden bedrijven en organisaties nog eens voor 185-duizend euro aan extra geld voor de projecten.

In de oktoberronde van projectaanvragen werden drieëndertig ideeën ingediend die Bredanaars stimuleerden actief deel te nemen aan de samenleving. Negentien aanvragen werden geheel of gedeeltelijk goedgekeurd. Sinds de start van het FMO op 1 januari 2007 hebben B&W 92 projecten toegekend voor een totaalbedrag van ruim 3,5 miljoen euro.

Onder de nieuwe projecten is een aantal initiatieven die ondersteund worden door Breda-Actief (BA). Zo krijgt de Stichting Coaching een bijdrage voor personal coaching van (v)MBO-leerlingen, voetbalvereniging PCP voor het verbeteren van de interne en externe communicatie en de relatie tussen de buurt en de vereniging. Ook is Breda-Actief onder de noemer Muziek Verbindt in de prijzen gevallen. Met dit project wil Breda-Actief met bewoners en verengingen in Brabantpark muziekactiviteiten uitvoeren. Daarnaast krijgt BA geld voor een onderzoek naar laagdrempelige burenhulp.

Daarnaast is er geld voor het Parkinson Café, het Nanny Project Breda, Aan het ROeR, Doodgewoon Online, Buurten en Boeren, Wortel van Leven, Tijger in de soep, Knowledge is the Key, Theaterproject Vriendschap, tafeltennisvereniging Belcrum en Rolerisuit, Koelbus Voedselbank, Herinnering aan mijn jeugd van het Breda’s Museum, Coke van Jou, en Showcase-Modeshows.

Meer info:
www.fmobreda.nl