Poolse man van auto beroofd in Breda

Nieuws

BREDA - Twee nog onbekende mannen hebben maandagavond rond half negen op de Stadionstraat de auto van een 24-jarige in Breda verblijvende Poolse man afgenomen. De mannen bedreigden het slachtoffer vermoedelijk met een mes. Zij hadden het slachtoffer benaderd, nadat deze de auto via de website Marktplaats.nl te koop had aangeboden.

Het slachtoffer was met beide mannen na een afspraak met de auto een proefrit gaan maken. De auto is eigendom van een in Polen verblijvende neef van het slachtoffer. Hij zou de auto namens zijn neef verkopen. Na een rit door Breda wilden de mannen van plaats wisselen. Dat gebeurde ter hoogte van het NAC-stadion. Het slachtoffer meent dat de man die eerst als bijrijder in de auto had gezeten een mes toonde. Hij schrok hier erg van en sprong achteruit.

Hierop sloot de bijrijder die inmiddels op de bestuurderstoel was gaan zitten het portier en reed snel weg in de richting van de Backer en Ruebweg. Het gaat om een grijze Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken S7DRAKE.

De daders zouden circa 24 jaar oud zijn en een Noord-Afrikaans of Zuid-Europees uiterlijk hebben.