Breda kijkt naar steun Femina

Nieuws

BREDA – Trots. Dat was het sleutelwoord bij de uitreiking van de certificaten bij Femina vrijdagmorgen. Elf vrouwen volgden het afgelopen jaar elke week Nederlandse les, werkten bij het inpakatelier en kregen gastlessen over verschillende onderwerpen.

Volgens Heerkens gaat de gemeente bekijken hoe Femina verder ondersteund kan worden. “Dat is wel de bedoeling. Inburgering moet je in een breed perspectief zien, dit soort voortrajecten zijn ontzettend belangrijk.” Ze benadrukte wel dat het belangrijk is dat Femina aan nieuwe opdrachten werkt. “Het is toch een leer-werktraject.” Daarom deed ook ondernemerscoach Hans van Agt een oproep inpakwerk uit te besteden aan Femina.

Initiatiefneemster Hava Akdag stond stralend ‘haar’ cursisten te woord. “De vrouwen hebben na een jaar hard werken meer zelfvertrouwen gekregen. Het zijn mondige vrouwen geworden. Ik ben trots op deze dames.”

Het mondige bleek tijdens de uitreikingsbijeenkomst. Elk van de vrouwen vertelde kort iets over zichzelf en over wat ze geleerd had. En nog gaan leren. "Ik wil zeker verder leren", vertelden ze bijna allemaal.

Na de taallessen, het inpakwerk en gastlessen gaat een aantal vrouwen het officiële inburgeringstraject in. Akdag was blij met het succes, net als wethouder Marja Heerkens, die vrijdagochtend de certificaten aan de vrouwen uitreikte. “Dit soort projecten zijn ontzettend belangrijk. Vrouwen die verder willen kijken. Ik ben hartstikke trots op deze vrouwen, die naast deze cursus ook thuis nog hun werk hadden. Gelukkig kunnen vrouwen veel taken gelijkertijd uitvoeren.”

Heerkens reikte later op de ochtend ook certificaten uit bij Spraaksaam, waar allochtone vrouwen eveneens een voortraject volgden voor inburgering.