'Winterefteling' op Nieuwe Mark

Nieuws

BREDA - Een drijvende ijsbaan en bootjes met theatrale verrassingen. De opening van het tweede deel van de Nieuwe Mark in Breda krijgt 19 december een sprookjesachtige sfeer.

>> Nieuwe Mark steunt kleine kinderen

Door Louise Snel

Het moet volgens burgemeester Van der Velden iets van alle Bredanaars worden: de Winterboulevard die op vrijdag 19 december op de Nieuwe Mark wordt geopend.

De boulevard moet een echt evenemententerrein worden. Zo komt er in de haven een drijvende schaatsbaan en en zijn er verschillende kerstkraampjes te vinden. Om dit drijvende kerstplaatje vorm te geven, komt er een drijvend platform van achthonderd vierkante meter. De schaatsbaan zelf wordt 450 vierkante meter groot en heeft ruimte voor 125 mensen gelijkertijd.

Om de opening van de boulevard te vieren, is er die vrijdagavond een sprookjesachtige route uitgezet vanaf DOK 64 tot aan de haven. De route moet een aaneenschakeling worden van kleine theatrale verrassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld dansers op het water te zien.

De theaterroute is 19 december tot 23.00 uur te bezoeken. Die avond wordt de ijsbaan officieel geopend door het schaatsen van het eerste rondje, dat tegen opbod verkocht wordt.

Pas de volgende dag is de baan voor het publiek geopend. De ijsbaan blijft liggen tot en met 4 januari en is dagelijks geopend van 11.00 tot 23.00 uur.

Voor meer info, zie www.winterboulevardbreda.nl