Zeven stappers aangehouden

Politie

BREDA - Zeven stappers zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden door de politie. Daarnaast kregen acht centrumbezoekers een bekeuring voor fout parkeren.

In de horecagelegenheid aan de Visserstraat hielden agenten zaterdagavond rond kwart over elf een 19-jarige inwoner uit Etten-Leur aan voor bedreiging. Het slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Breda verklaarde door de verdachte, een bekende van hem, te zijn bedreigd met een mes.

Aan de Haven werden tegen half twee drie mannen uit Breda en Dordrecht van 18, 19 en 21 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Getuigen meldden dat het drietal het initiatief namen tot een vechtpartij waarbij een 21-jarige inwoner uit Dordrecht gewond raakte en enige tijd het bewustzijn verloor.
Verder werd een 20-jarige inwoner uit Barendrecht aangehouden voor geweldpleging, en werden twee Bredase jongens van 17 en 18 jaar aangehouden voor verboden wapenbezit. Het tweetal wisselde met elkaar een mes uit wat gezien werd door een surveillerende agent.