Horecaondernemers om de tafel over rookbeleid

Nieuws

BREDA - De actiegroep Breda Rookvrij heeft vertegenwoordigers van ondernemers die roken toestaan uitgenodigd voor een rondetafelgesprek, maandag 10 november. De actiegroep heeft hiertoe besloten naar aanleiding van misverstanden en emoties die zijn losgekomen.

'Breda Rookvrij' hoopt met een goed gesprek tot een constructieve en collectieve oplossing te komen voor de huidige problemen die zich onderhuids afspelen. "Niet iedereen durft of wil zeggen waar het op staat", zegt Steven van Eendenburg, namens de actiegroep. "Maar nu het is wel zo dat iemand die zich niet aan de regels houdt, een greep doet in de kas van een ander, die dat wel doet. Terwijl die ook wordt getroffen door het beleid."

"Wij willen gezamenlijk streven naar een oplossing", vertelt Van Eendenburg. "Dat was altijd al onze boodschap." Volgens de ondernemer was er eerder weinig bereidheid om te gaan praten tussen voor en tegenstanders van de 'asbak terug op tafel.' "Nu wel, nu de zaak op scherp gezet is. Kijk, wij gaan heus niet zomaar bellen 'daar wordt gerookt', zo zitten wij niet in elkaar."

Volgens Van Eendenburg werkt het beter om samen op te trekken. "Dat is ons doel. Het heeft geen zin om ieder voor zich iets te doen. Als een kleine ondernemer een rookluifel wil bouwen, maar dat niet mag van de gemeente, dan sta je sterker als je daar de gemeente samen op wijst. De huidige situatie schiet niemand iets mee op."

De actiegroep verwacht niet dat de huidige wet van tafel gaat. "Dat gaat echt niet gebeuren."

>> Eerder bericht:
Horeca vormt actiegroep Breda Rookvrij

Breda Rookvrij:
www.bredarookvrij.weebly.com

Stichting Redt de Kleine Horeca:
www.kleinehoreca.info