Negen stappers gearresteerd in centrum Breda

Politie

BREDA - Negen personen zijn gearresteerd tijdens de Bredase uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag. Ook moest de politie enkele opstootjes sussen. Twintig personen kregen een bekeuring voor zaken als wildplassen en fout parkeren.

Even na één uur hebben agenten op de Haven een 18-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij, nadat hij de openbare orde verstoord had, meerdere keren weigerde te vertrekken. Hij gaf daar geen gehoor aan. Een 18-jarige inwoner uit Utrecht mocht mee naar het bureau voor hetzelfde vergrijp.
Een groep van vijf 18-jarige jongens, uit Breda en Etten-Leur is zaterdagmorgen tegen half twee door de politie aangehouden op de Tolbrugstraat. Het vijftal gedroeg zich opstandig en was betrokken bij een opstootje. Door overmatig alcoholgebruik was het voor de agenten niet mogelijk een gesprek met hen te voeren. Toen de jongens bleven schreeuwen en duwen vorderden de agenten het vijftal te vetrekken. Hieraan voldeden ze niet.

In de Torenstraat hebben agenten rond drie uur een 21-jarige Bredanaar aangehouden voor bedreiging. Nadat hem de toegang tot een horecagelegenheid geweigerd was bedreigde hij woordelijk de 33-jarige portier met de dood.
Een 39-jarige wildplasser uit Breda weigerde zijn naam op te geven toen hij bekeurd werd. De man kon zich ook niet legitimeren waarop hij overgebracht werd naar het bureau.