Vijf aanhoudingen tijdens hennepactie

Nieuws

BREDA - Tijdens een gerichte hennepactie heeft de politie in Breda drie hennepkwekerijen opgerold. Er werden vierhonderd planten aangetroffen en in totaal werden vijf mensen gearresteerd. In twee gevallen was sprake van diefstal van stroom.

Ook wordt in overleg met Justitie bekeken welk financieel voordeel er met de kweek gemoeid is, zodat dat geld kan worden teruggevorderd.

In een woning aan de Amstelstraat werden 140 planten gevonden. De 43-jarige bewoner en een 28-jarige Bredase kennis werden gearresteerd. In een huis aan de Houtmanstraat trof de politie 240 planten aan. Hier werden een 54-jarige man en zijn 51-jarige vrouw aangehouden die samen met enkele familieleden op het adres wonen. De man heeft toegegeven de kwekerij opgezet te hebben.
In een woning aan de Merwedestraat werden maar zes planten aangetroffen, maar ook dat is verboden. De 54-jarige bewoonster werd aangehouden.

Los van de bovengenoemde hennepactie werd donderdag in een woning aan de Frobelstraat een hennepdrogerij aangetroffen met een zak met circa twee kilo hennep. Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd daarbij aangehouden. Agenten assisteerden een deurwaarder die de woning wilde ontruimen.

De politie houdt eens in de zoveel tijd een gerichte hennepactie. "Dat is handiger, omdat we ook hulp van de gemeente hebben bij het ontruimen", stelt een woordvoerder van de politie.