Mogelijk Oosterse bazaar in Breda

Nieuws

BREDA – De Bredase Amaleed Alwan wil in de vorm van een Oosterse bazaar een centrum voor kleine ondernemers creëren. Ze onderzoekt momenteel of vanuit ondernemers en particulieren interesse bestaat voor zo’n bazaar in Breda.

Door Serge Mouthaan

De gemeente Breda heeft haar idee in overweging genomen en wacht de onderzoeksresultaten af.

Initiatiefneemster Alwan meldt op de website BazaarBabel.nl dat het ondernemerscentrum een functie kan vervullen in zowel werkgelegenheid als toerisme.
Volgens haar verkeren allochtonen vaak in een isolement en kunnen zij door middel van een vorm van zelfstandig ondernemerschap hieruit stappen.

Het centrum zou de vorm, uitstraling en ambiance van een oosterse bazaar moeten hebben. In dat opzicht kan het als toeristische trekpleister fungeren. Er zijn in Tilburg ook dergelijke plannen voor een Bazaar.

Alwan heeft ondersteuning gekregen van een adviesbureau dat samen met haar het onderzoek in de vorm van een enquete uitvoert. Dit onderzoek moet aantonen of er al dan niet voldoende draagvlak is onder de inwoners van Breda om het plan verder te onderzoeken op haalbaarheid.

www.bazaarbabel.nl