Markendaalseweg weer volwaardige verkeersader

Nieuws

BREDA - Ook het tweede gedeelte van de Nieuwe Mark nadert zijn voltooiing. Afgelopen weekend is de Markendaalseweg opnieuw geasfalteerd en woensdag werd het laatste beetje zand uit de stadsrivier gegraven.

Door Bouke Tuit

Na ruim drie jaar van afsluiting en éénrichtingsverkeer zijn de Prinsenkade en de Markendaalseweg weer in beide richtingen open voor het verkeer.

Vanaf de Karnemelkstraat tot de Nieuwe Prinsenkade wordt een 30-km zone ingesteld. Het asfalteren van het wegdek van de Markendaalseweg is daarmee succesvol afgerond. De omleidingsroute komt te vervallen en het tweerichtingsverkeer op de Markendaalseweg en Prinsenkade is een feit.

De afronding van de asfalteringswerkzaamheden van de Prinsenkade en de Markendaalseweg zorgt er ook voor dat de parkeergarages De Barones en De Prins weer langs twee zijden zijn te bereiken.

Vanaf 28 december gaan ook de bussen in twee richtingen deze route rijden. De bushaltes nabij parkeergarage De Prins en nabij de Tolbrugstraat worden vanaf dat moment in gebruik genomen voor deze bussen. De huidige route blijft tot en met 27 december van kracht.

Afgelopen periode is hard gewerkt om alle werkzaamheden op tijd klaar te krijgen voor de opening van het project de Nieuwe Mark. Het is nu bijna zover, want op vrijdag 19 december opent de Nieuwe Mark officieel onder de naam Winter Boulevard Breda. Deze avond is er vanaf 20.30 uur een theaterroute langs het water en de kade. Deze route eindigt aan de haven, waar een ponton ligt met een ijsbaan. De ijsbaan is vanaf 20 december open voor het publiek en blijft tot en met 4 januari liggen.