Dronken Bredanaar ramt lichtmast

Nieuws

BREDA - Een 55-jarige Bredanaar heeft vrijdagavond rond half twaalf op de Graaf Engelbertlaan met zijn auto een lichtmast uit de grond gereden. De verdachte was ter hoogte van het tankstation de macht over het stuur verloren. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

De 55-jarige bestuurder blies 530 ugl. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Hij had naar eigen zeggen 6 tot 7 glazen jenever gedronken voordat hij achter het stuur gekropen was.

Vrijdagnacht rond tien voor half een werd door de politie nog een automobilist aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken. Een 38-jarige Bredanaar werd gecontroleerd nadat hij op de Haagweg door een voorrangsfout bijna in aanrijding was gekomen met een politiewagen.

Hij was zichtbaar dronken en gedroeg zich erg recalcitrant. Hij probeerde te vluchten en belde vrienden die hem moesten komen helpen. Hij werd onder dwang tegen de politieauto gezet en geboeid. Bij zijn insluiting aan het bureau trapte hij nog een keer zo hard tegen de celdeur dat deze bijna uit zijn sponning kwam. Hij blies uiteindelijk 735 ugl en moest ook zijn rijbewijs inleveren.