Inbrekers op heterdaad betrapt

Nieuws

BREDA - Vier woninginbrekers in de nacht van zaterdag op zondag betrapt toen zij bezig waren hun slag te slaan in een woning aan de Lelystraat. De buren hoorden rumoer terwijl zij wisten dat er niemand thuis was.

Om tien over één hoorden de buren gestommel in het huis naast hen. Daarop belden ze meteen de politie. De agenten waren binnen enkele minuten ter plekke.

De daders waren op dat moment hard weggerend, aldus getuigen. Bij een zoekactie in de buurt werd vrijwel direct de vluchtauto gevonden. De auto stond niet afgesloten in Jan David Zocherstraat. De gestolen buit stond op de achterbank. Ondertussen was de gedupeerde bewoner naar huis gekomen. Op de achterbank van de vluchtauto herkende hij zijn flatscreentelevisie. Verder miste de man op het eerste oog een computer beeldscherm en sieraden.

Uit zijn schuur waren ook twee fietsen ontvreemd. De inbrekers waren zijn woning binnengedrongen door een naast de voordeur in te slaan.

Aan de hand van het signalement werden korte tijd later de vier verdachten gearresteerd. Het gaat om jongemannen uit Breda in de leeftijd van 18, 19, 20, 21 jaar. Het viertal is ingesloten en in verzekering gesteld. De eigenaar (een 21-jarige Bredanaar) van de vluchtauto was niet in hun gezelschap. Hij werd later in de nacht gearresteerd. Zijn mogelijke betrokkenheid bij de inbraak wordt nader onderzocht. Uiteraard gaat de technisch recherche aan de slag met de aangetroffen sporen en wordt bekeken of de groep mogelijk ook bij andere inbraken betrokken is geweest.

Alle arrestanten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.