'Breda heeft baat bij een rijk studentenleven'

Nieuws

BREDA - Breda heeft baat bij een rijk studentenleven. Maar dat betekent wel dat de stad veel meer werk moet maken van de huisvesting van studenten in of dicht bij het centrum van de stad, zo vindt de PvdA in de gemeenteraad.

In schriftelijke vragen aan B en W wil de PvdA daarom weten hoeveel studentenwoningen er in Breda in de komende twee tot drie jaar zullen worden gebouwd door particuliere ontwikkelaars en corporaties.

De raadsfractie is erg teleurgesteld in het feit dat B en W geen toestemming hebben verleend aan een appartementencomplex voor studentenhuisvesting op de hoek Beverweg-Teteringsedijk. De geluidshinder van het verkeer en het spoor bleken hier te groot.

De noodzaak van alternatieve plannen is daarom des te groter, zegt PvdA-raadslid Arend Hardorff."In Breda woont maar een relatief klein aantal studenten op kamers. Het merendeel woont nog thuis, forenst of woont op kamers in bijvoorbeeld Tilburg."

Het nijpend tekort aan voldoende studentenhuisvesting is volgens Hardorff vooral ook voelbaar bij de huisvesting van buitenlandse studenten. De NHTV wil de komende jaren groeien van 600 naar 1.500 buitenlandse studenten. Ook Avans heeft op dit vlak grote ambities.

Als er onvoldoende huisvesting voor die studenten is dreigt Breda op dit vlak de boot te missen. "Buitenlandse studenten betalen bijvoorbeeld flink wat collegegeld en dan mogen ze ook verwachten in Breda goede huisvesting te kunnen vinden anders komen ze gewoon niet."