Brommers overal op de rijbaan in Breda

Nieuws

BREDA - Breda gaat het dit najaar mogelijk maken dat brommers bijna overal in de gemeente op de rijbaan kunnen rijden. Die maatregelen zijn nodig omdat op de Bredase fietspaden regelmatig aanrijdingen plaatsvinden tussen brommers en fietsers, zo stelt de gemeente. De maatregelen kosten ongeveer een ton.

Volgens de gemeente is deze maatregel mogelijk door het landelijke besluit om de maximumsnelheid van brommers op de rijbaan met ingang van dit jaar te verhogen naar 45 km/u, samen met de invoering van het bromfietsrijbewijs. "Daardoor vindt de gemeente het verantwoord om brommers in beginsel op alle gemeentelijke wegen op de rijbaan te laten rijden." Uitzondering zijn de noordelijke en zuidelijke rondweg, de Princenhagelaan en delen van de Ettensebaan en Westerparklaan.

Wethouder Willems: “Met het project ‘Brommers op de rijbaan’ willen we de verkeersveiligheid voor fietsers en bromfietsers verbeteren en de overlast van brommers verminderen.”

De werkzaamheden worden de komende wintermaanden uitgevoerd. Met borden zal duidelijk aangegeven worden waar brommers op de rijbaan moeten en niet meer op het fietspad mogen rijden.