KMA bestormd tijdens open dag

Nieuws

BREDA – Terwijl de sneeuwvlokjes zachtjes neerdwarrelen, struinen de bezoekers aan de open dag van de KMA met honderden over het Kasteel van Breda. 2100 bezoekers grepen hun kans, want een bezoekje is normaal gesproken haast onmogelijk.

Ondanks de slechte weersverwachting en de sneeuw kwamen er meer mensen dan gedacht. “We hadden er duizend verwacht”, vertelt woordvoerder Bas Kock. “Het hoogtepunt van de dag. De bezoekers!”

Ze kwamen van heinde en verre. Uit Leeuwarden, en gewoon uit Breda. “Mensen die hier normaal gesproken aan voorbij lopen, maar nu even binnen komen kijken. En opvallend veel oud-militairen, die eens wilde zien hoe het er nu aan toe gaat.”

De organisatie van de open dag had uitgepakt met tal van demonstraties. Schermen, werken op hoogte en parachutisten. Alleen kwamen die laatste er even niet. Het vliegtuig kon niet de lucht in vanaf Seppe. Verder was er een wapententoonstelling, waren er diverse lezingen.

Een ander hoogtepunt? De uitreiking van het kookboek van Piet Thielen, al jaar en dag kok aan de KMA, die met zijn gerechten al menig gast en gouverneur verraste met zijn kookprestaties. Het boek is in de boekhandel te koop, een deel van de opbrengst gaat naar Kika, het fonds dat zich inzet voor kinderen met kanker.