Barons, bijna maar net niet

Sport

BARENDRECHT/BREDA – Wederom een verlies voor het basketbalteam Barons uit Breda. Zaterdag speelden de Bredanaars tegen de nummer twee, Binnenland, in Barendrecht. Weer was Barons er dichtbij, maar weer was het net niet voor de Bredanaars: 68-71-verlies.

Door Dwayne van Agt

Barons-coach John Stoopen was ondanks het nipte verlies erg te spreken over de prestaties van zijn team: "De jongens speelden een heel spannende en sportieve wedstrijd. We komen elke wedstrijd dichter bij de overwinning. Het kantelpunt zit eraan te komen. Ikzelf krijg steeds meer vertrouwen in de ploeg."

Barons begon, zoals de laatste paar wedstrijden, heel sterk. Het eerste kwart werd er fel gespeeld. Na tien minuten was het 23-10 in het voordeel van de bezoekers. Tegen de rust was deze voorsprong zelfs uitgelopen tot 29-12. Barons domineerde de wedstrijd tot het laatste kwart.

Het laatste kwart liep Binnenland in. Er werd daarna punt om punt gescoord. En in de laatste minuut gaven de Bredanaars het weg. De fut was eruit aan Bredase zijde. Barons verloor met 68-71.

De volgende wedstrijd van Barons is komende zaterdag thuis tegen de nummer één, Hoofddorp. Hoofddorp staat momenteel ongeslagen bovenaan.