Windeldieven de pineut

Nieuws

BREDA - Drie winkeldieven zijn maandag en dinsdag betrapt bij pogingen wat mee te nemen uit verschillende winkels. Een vrouw liep tegen de lamp omdat ze haar tas en autosleutels kwam terughalen. Die liet ze eerder achter toen ze wegliep voor een beveiligingsmedewerker. Een andere vrouw werd betrapt toen ze met een los beveiligingslabel in haar zak naar buiten stapte.

Een beveiligingsmedewerker van een drogisterij in winkelcentrum Moerwijk betrapte een 28-jarige Bredase. Tegen sluitingstijd verliet ze de winkel, waarna de alarmpoortjes een geluidsignaal afgaven. De beveiliger ging er achteraan, maar de vrouw liet zich niet vangen. Hij had echter wel haar tas te pakken. Toen hij daarmee terug de winkel inliep ging het diefstalalarm opnieuw af. In haar tas zaten gestolen verzorgingsmiddelen uit de winkel ter waarde van € 46,96. Even later kwam de vrouw terug naar de winkel: haar autosleutels zaten in de bewuste tas. De vrouw werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze ontkende de diefstal en kreeg een dagvaarding mee.

Een 20-jarige vrouw uit Maasland ging er met een blouse (€ 24,90) vandoor bij een winkelketen in winkelcentrum De Barones. De diefstal vond dinsdag plaats rond kwart over twaalf. De dievegge ging er hardlopend vandoor, maarkon worden aangehouden. De vrouw legde tijdens het verhoor een bekentenis af. Ze verklaarde dat ze in de paskamer het diestalbeveiligingslabel van de blouse had gehaald. De blouse deed ze in haar handtas, en het label in haar jaszak. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af.

In Etten-Leur werd een notoire winkeldief in de kraag gegrepen. De 42-jarige Bredanaar werd betrapt bij diefstal van vier boeken. Hij was van plan om deze boeken als tweedehandsboeken te verkopen. Op die manier wilde hij in zijn heroïne verslaving voorzien. Ook hij kreeg een proces-verbaal.