Gouden wissel bezorgt Baronie drie punten

Sport

BREDA – Baronie-trainer Peter Maas beloofde vorige week een wedstrijd met twee aanvallende teams. Baronie en Gemert stelden niet teleur. Een gouden wissel van Maas leverde de Bredase ploeg de overwinning op, 1-0. Tyron Zschussen was de maker van het doelpunt, in de 86e minuut. Baronie blijft koploper in de hoofdklasse B.

Door Peter Hendriks
“Het is wel leuk dat een speler uit de eigen opleiding scoort”, refereert Maas aan een opmerking van trainer Bert Ruijsch van Gemert, dat het succes van Baronie toe te schrijven is aan gehaalde spelers.

De baronnen gingen goed van start. In de eerste minuut kwam Mathijs Hage alleen voor de keeper na een strakke pass van Rosalia. Hages inzet strandde op de Gemertse doelman. “We begonnen ijzersterk met het eerste kwartier goed voetbal”, zegt trainer Maas. Daarna zakte de ploeg iets terug en nam Gemert het initiatief over. “Ze hadden wel erg veel counterspelers hoor. Wij durfden zelf niet echt een man in te spelen, maar zij wel”, aldus Peter Maas.

In de 16e minuut kreeg Gemert de eerste kleine kans. Baronie liet wederom goed spel zien op het middenveld, maar voor de goal was de ploeg nauwelijks gevaarlijk. “Dat we de kansen niet afmaken is eigenlijk ons spitsenprobleem”, concludeerde Maas weer eens. Van Gemertse kant kwam Ronald van Herpen rond de 20e minuut een aantal keer dreigend, maar schoot twee keer in de handen van de keeper.

Vlak voor rust werd het nog spannend. Gemert-keeper Sven van Ommeren liet een terugspeel bal onder zijn schoen doorschieten. Hij corrigeerde zijn eigen fout net voor de lijn.

In de tweede helft was het spel van beide kanten rommelig. Gemert leek de wedstrijd naar de hand te zetten totdat Peter Maas een kwartier voor het einde Tyron Zschussen inbracht. “Tegen Desk viel hij ook in en was hij gevaarlijk aan de bal. Maar vandaag ging hij helemaal los”, zegt Peter Maas lovend. “Tyron speelde gretig en zette druk.”

De invaller kreeg in blessuretijd nog de kans op de 2-0, maar dit keer was hij niet gelukkig.

Volgende week speelt Baronie een uitduel tegen OJC Rosmalen.

Baronie – Gemert 1-0
88. Tyron Zschussen (1-0)