'We willen elke wedstrijd beter worden'

Sport

BREDA - De dames van Push spelen nog één wedstrijd voor de winterstop en zijn dan alweer over de helft van de competitie. Momenteel staan ze bovenaan in de overgangsklasse A. BredaVandaag.nl blikte samen met keepster en tevens aanvoerder Claire Hendriks vooruit op de wedstrijd van zondag.

Door Bouke Tuit

Claire, komende zondag spelen jullie de laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij Huizen. Thuis wonnen jullie met 6-0, wat gaat deze wedstrijd brengen denk je?

“Ik verwacht dat het niet makkelijk zal worden. Zij zullen met veel speelsters op de eigen helft spelen en de schade beperkt proberen te houden, denk ik. Vaak zie je ook dat een wedstrijd tegen de koploper een speciaal gevoel met zich meebrengt, clubs willen graag van de nummer één winnen en zullen dan een stapje extra zetten.”

Laten we van het positieve uitgaan, als jullie winnen, heb je 10 van de 12 wedstrijden gewonnen, wat vind je hier van?

“We gaan zeker van het positieve uit! En 10 uit 12 zou ik een goed resultaat vinden. Maar aan de andere kant mag het ook wel want we willen graag bij de eerste twee eindigen en dan zullen we die punten ook nodig hebben. “

Is het boven verwachting?

“Ja, toch wel een beetje. We hebben een flinke verjonging ondergaan en dat is goed. Maar je mag van zulke jonge speelsters niet verwachten dat ze meteen de lijnen uitzetten. Daarom is het des te knap dat we staan waar we staan.”

Wat was jullie doel voorafgaand aan het seizoen?

“Ons doel was om het beter te doen dan voorgaande seizoenen. Nou, vorig jaar werden we derde, dus daarom moeten we dit seizoen minstens tweede worden. Maar eigenlijk is het voornaamste om elke wedstrijd beter te worden, hoe cliché dat ook klinkt.”

Is promotie binnen handbereik?

“Ik denk het wel. We staan er momenteel goed voor en we spelen nog niet eens ons beste hockey. We trainen bijvoorbeeld beter dan we spelen.”

Dus er zit nog rek in?

“Jazeker. Dat blijkt wel uit de analyses van onze coach en trainer (resp.) Raoul en Niels. Zij nemen de wedstrijd altijd op en vertellen dan per situatie wat er goed is en wat er beter kan.“

En wat zijn de verbeterpunten?

“Op zich zitten er in elke linie wel verbeterpunten. Zo kunnen we misschien nog wat scherper voor de goal zijn. Afgelopen wedstrijd tegen Rood-Wit hadden we bijvoorbeeld vaker moeten scoren. Maar ook op het middenveld en in de verdediging zijn er dingen die beter kunnen. Ik denk dat we de tegenstander nog meer buiten de cirkel kunnen houden.”

Toch krijgen jullie maar weinig doelpunten tegen, dus je moet wel een goede keepster zijn, niet waar?

“Ik denk dat ik bepaalde situaties wel van te voren kan inschatten en in die zin kan teren op mijn ervaring, maar je doet het uiteindelijk toch echt wel samen.”

Je had het al eerder over de jeugdigheid van het team. Veel van de jeugd komt uit eigen opleiding, is dit de verdienste van Push?

“Ja, er is veel gesleuteld aan de opleiding en met succes. Het is een goed teken dat er zoveel jonge, talentvolle speelsters zijn. En er komt nog veel meer aan!“

Ik hoorde dat je bij het zaalhockey ook wel ‘de moeder van het team’ wordt genoemd, is dat bij Push op het veld ook zo? En zo ja, wat vind je daar van?

“Haha, ja ik word juist bij Push zo genoemd. Bij het zaalhockey niet hoor. Daarvoor heb ik te weinig ervaring in de zaal. Ik ben daar ook wat stiller. En ja, dat ik zo genoemd word, is wel leuk. Het geeft aan dat ze naar je luisteren en dat vind ik zeker prettig. Er is toch een soort van hiërarchie.”

Claire, bedankt voor je tijd en succes zondag.

“Ja, graag gedaan.”