Lopen voor sporten in Afrika

Sport

ULVENHOUT – De gezelligste loop van West-Europa, zo noemt de organisatie het zelf: De Broekloop in Ulvenhout. Op 21 december staat de 19e editie van deze sponsorloop op het programma.

De opbrengst van de Broekloop gaat dit jaar naar AfricaSport, een stichting die geld en sportmaterialen inzamelt om zo tot betere sportmogelijkheden in Afrika te komen. AfricaSport geeft onder andere steun aan sportclubs en biedt studieondersteuning aan kansarme sporters.

Het parcours van de Broekloop loopt door de Ulvenhoutse bossen. De route voert over verharde fietspaden en is geheel autovrij. De start en finish is gelegen op het kruispunt van de Annevillelaan en de Geersbroekseweg, net buiten Ulvenhout. Sporters kunnen zich omkleden in een nabij gelegen champignonkwekerij.

Inschrijven kan vanaf half tien bij de start. Hardlopers kunnen kiezen uit 3,5, 5, 10 kilometer (start 10.30 uur) en 15 en 20 kilometer (start 11.00 uur). Voor Nordic Walkers is een route van 5 of 10 kilometer uitgezet. Zij kunnen starten tussen 10.00 uur en 11.00 uur.

www.africasport.nl
www.stichtingbroekloop.nl