Wik neemt kijkje in historisch Breda

Nieuws

BREDA – In het Chasé Cinema draait vanaf 18 december de film Reflections. De film laat zes steden zien, waaronder Breda, waar oude waterlopen op historische locaties zijn hersteld. Wethouder van Yperen zal de 18e de eerste DVD van de film in ontvangst nemen.

De film is gemaakt in het kader van het WHICC (water in Historic City Centers) project. Het is een City Trip Film in Breda, s’Hertogenbosch, Gent, Mechelen, Chester en Limerick. De nieuwsgierige hoofdpersoon Wik zwerft door deze Europese steden. Tijdens de reizen heeft hij allerlei onverwachte, verrassende en soms humoristische ontmoetingen op en bij het water. In Breda ontdekt Wik de gezelligheid van de stad en de Nieuwe Haven die in ere hersteld wordt.

Het WHICC project heeft de European Regional Cultural Award gewonnen voor beste Europese samenwerking voor promotie van het culturele erfgoed van deze steden.

De première van de film loopt samen met de officiële opening van de Nieuwe Mark en het feestelijke evenement Winter Boulevard Breda. De film is woensdag 18,19 en 20 december te zien om 11.30 en 13.00 in Chassé Cinema. Bij aankoop van toegangskaartjes biedt Winter Boulevard Breda een gratis DVD aan.