Breda nomineert sporters van het jaar

Sport

BREDA – Wordt het een hockeyteam, een turnploeg of toch een voetbalelftal? Welk team mag zich Bredase sportploeg van het jaar 2008 gaan noemen? En wie wordt de sporter van het jaar? Tijdens het sportgala, dat volgend jaar in Prinsenbeek plaats zal vinden, wordt het allemaal duidelijk.

Door Bouke Tuit

Nu het einde van het jaar nadert, is het weer tijd voor de jaaroverzichten. Wat was het nieuwsmoment van het jaar, wie was de politicus van 2008 en wie was dit jaar de beste sporter? Het zijn vragen die ons elk jaar weer bezighouden.

Ook Breda kiest sinds jaar en dag de sporter van het jaar. De Stichting Sportgala Breda geeft deze gebeurtenis al sinds 1991 kleur. Voor deze tijd werden de onderscheidingen aan de sporters uitgereikt in het stadskantoor.

Tijdens het gala worden er in verschillende categorieën awards uitgereikt. Zo gaat Breda het meest belovend talent, de sportman en sportvrouw, de seniorsporter, de sporter met beperking en de sportploeg van het jaar bekendmaken.

Iedere Bredanaar kan er voor zorgen dat zijn of haar favoriete sporter een kans maakt. Tot 20 december kunnen nominaties aangedragen worden. Dit kan zowel per mail als per brief. Een deskundige jury zal uiteindelijk 3 nominaties per categorie kiezen en de winnaar bekendmaken.

Het sportgala 2008 is op 10 februari 2009 in sporthal de Drie Linden te Prinsenbeek. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Meer info: www.sportgalabreda.nl