Barons bevestigt kwaliteiten

Sport

BREDA - Basketbalteam Barons heeft de wedstrijd van afgelopen zaterdag wederom gewonnen. De Bredanaars speelden tegen het ervaren Orcas uit Urk. De Urkenaren, die gemiddeld ook een stuk ouder en ervarener waren, werden in Breda met 77-72 verslagen.

Door Dwayne van Agt
"Dit bevestigt de kwaliteiten van de ploeg", stelde een tevreden coach John Stoopen. "Dit is echt het keerpunt waar we op hebben gewacht. Het laat wederom zien waartoe de jongens in staat zijn. Orcas is een ervaren, oudere ploeg, maar ze zijn conditioneel wat zwakker. Wat ons dus in staat stelde te scoren met de fast-breaks. Al met al een mooie wedstrijd."

De wedstrijd ging vanaf het begin al zeer gelijk op. In het eerste kwart wist Orcas toch een kleine voorsprong te behalen die alweer snel werd teruggedrongen door Barons. De Bredanaars scoorden vooral met de fast-break.

Tijdens het tweede kwart zag Barons de kans om uit te lopen naar een 42-34-voorsprong tegen de rust aan.

Na de rust liepen de bezoekers weer in tot 61-59. Barons liet het niet verder komen en wist de voorsprong weer uit te bouwen naar 73-64. Dat het nog 77-72 werd deed niet meer terzake, Barons pakte zijn tweede overwinning van het seizoen.

De volgende wedstrijd is komende vrijdag tegen Pendragon uit Tilburg.