Weinig problemen met nieuwe dienstregeling bussen

Nieuws

BREDA – De invoering van de nieuwe busdienstregeling in Breda lijkt succesvol te verlopen. Zowel Rover-Brabant als Veolia zelf zeggen twee dagen na de invoering weinig tot geen klachten te hebben binnengekregen.

Door Erik Eggens
Bestuurslid Fred Majolee van Rover- Brabant, de belangenbehartiger voor reizigers, meldt tot nu geen grote klachten over de per 14 december ingevoerde wijziging. "Het lijkt erop dat zoals gepland de veranderingen zorgen voor een duidelijke verbetering van het vervoer."

Busbedrijf Veolia heeft daartegen wel een aantal kleine klachten binnengekregen. "Maar dat waren vooral meldingen over mensen die met de nieuwe dienstregeling tien minuten te vroeg of te laat op hun bestemming zouden aankomen", zegt Piet van den Bosch, woordvoerder van Veolia. "Daar tegenover staat een groter aantal mensen dat juist wel tevreden is over de nieuwe regeling." De nieuwe dienstregeling betekent een uitbreiding van het aantal diensten. De regeling houdt onder meer in dat veel bussen vaker rijden, en dat ze ook later op de avond nog rijden.

Mist en ijzel leidde deze ochtend volgens Van den Bosch ook tot overbelaste bussen, waardoor er extra klachten binnenkwamen. "Over een week kunnen we pas echt zien wat de resultaten zijn van de nieuwe dienstregeling. Het is nu nog te kort dag om daar over te oordelen", aldus de woordvoerder.