Wat ‘rotzooien’ al niet kan doen

Nieuws

BREDA – De uit Breda afkomstige underground DJ en producent Pascal Terstappen (21) won dit weekeinde in Amsterdam de Grote Prijs van Nederland. In de categorie dance/producers was hij de beste.

Door Erik Eggens
Zijn deelname aan de competitie voor live-muzikanten maakte hem niet alleen bekender bij het publiek, hij was ook gelijk 5000 euro rijker. Die geeft hij natuurlijk meteen uit aan het maken van meer muziek.

Zo jong en dan al een prestigieuze prijs winnen..
“Ik werd getipt door collega-dj Nuno Dos Santos. Het vond het een goed idee om als ik me op zou geven voor De Grote Prijs van Nederland. Daar was ik het wel mee eens en dan win je ineens de Grote Prijs van Nederland. Dat geeft wel een goed gevoel. Ik begon muziek te maken op mijn veertiende. Nou ja maken, je kunt het misschien beter rotzooien noemen, maar op mijn negentiende begon het daadwerkelijk op ergens te lijken en dat kreeg ik ook van anderen te horen. Inmiddels heb ik al gedraaid op Dancevalley, in de Melkweg, Tivoli, Doornroosje en Paradiso.”

Pascal Terstappen woonde tot twee jaar geleden bij zijn ouders in Breda, maar verhuisde door zijn studiekeuze naar Amsterdam. Terstappen studeert Media en Informatie Management aan de Hogeschool van Amsterdam.
“Muziek blijft mijn grote passie. Maar om het in die wereld te maken, daarin goed geld te verdienen, is moeilijk. Daar heb je simpelweg heel veel geluk voor nodig. De opleiding geldt dus zeker als iets om op terug te vallen, als het met muziek maken misgaat. En daarbij vergt mijn opleiding niet zo veel tijd. Het is niet dat ik er niets aan doe, ik haal het zeker. Het valt gewoon prima te combineren met muziek maken.

Welke ambities heb je? De nieuwe Tijs Verwest?
"Nee, absoluut niet. Tiësto trekt gemakkelijk 100-duizend bezoekers naar een evenement, voor mij gaat dat niet op. In de Underground-scene, waarin ik zit, gaat dat anders. Undergroundmuziek loopt net iets voor op de muziek waar de massa naar luistert, het is net iets anders. Het is moeilijk uit te leggen, maar underground houdt in dat er net iets meer in zit dan waar de massa mee bezig is. Grote optredens zoals Tiësto die heeft, zitten er daarom niet in. Ik wil wel graag over heel de wereld reizen en optreden. Europa, Japan, dat lijkt me leuk. Maar dan wel door klein te blijven in een niche markt en voor een zaal van bijvoorbeeld 500 man.

Blijf je ondanks alles wel een beetje Bredanaar?
"Jawel, ik woon nu twee jaar in Amsterdam maar terugkomen in Breda naar bijvoorbeeld mijn ouders blijf ik leuk vinden. Dit is toch de stad waar ik ben opgegroeid, waar ik van alles heb geleerd en met mijn vrienden de cafés ben afgegaan. Breda blijft een fijne stad."