Op hoge hakken door de modder

Nieuws

BREDA - Een dertigtal dames ‘s ochtends vroeg om tien uur in koud winterweer op hoge hakken rennend door het Mastbos. Niet echt iets wat je iedere dag ziet.

Door Erik Eggens
Maar voor de het goede doel van het Glazen Huis waren de vrouwelijke studenten van het Vitalis College wel bereid vroeg op te staan en hun stilettoheels uit de kast er mee door het bos rennen.

De afdeling Mode Commercie en Uiterlijke Verzorging organiseerde dit jaar naast de reguliere vijf-kilometerloop door de studenten van Geüniformeerde Beroepen ook een stilletorun. Naast tientallen meisjes verscheen er ook een heer aan de startstreep. Afdelingsmanager Gert Kruitbosch toonde zijn sympathie voor de studenten en leende een paar hakken van zijn moeder. “We hebben dezelfde maat schoenen, dus het vinden van een paar was geen probleem”, verdedigt hij.

Even na tienen klonk het startschot door het verlaten bos en begonnen de deelnemers aan de 200 meter op stilettoheels. Na ongeveer 25 seconden kwamen de eerste alweer over de finish. Organisatrice en opleidingsassistente Janis Ceuleers, die zelf ook meedeed, komt als een van de laatste over de streep. “Ik wil zelf natuurlijk niet met de eer strijken, dus vandaar dat ik achteraan liep. Maar de run op zich viel alles mee”, vindt ze.

Ook de andere deelneemsters vinden de race alleszins meevallen. “Ach ja, wat maakt het uit. En hierna hebben we toch vakantie”, zegt een deelneemster.

Het Vitalis College haalde met de actie voor het Glazen Thuis 1850 euro op. De stilettorun alleen bracht 413 euro op. Dat bedrag werd dezelfde vrijdagmiddag nog gedoneerd aan het Glazen Huis. Afdelingsmanager Kruitbosch werd door zijn actie uitgenodigd bij het Glazen Huis en kwam nog even live op radio 3FM.