Als een BN'er handtekeningen uitdelen

Nieuws

BREDA - Merel Kemp (18) won een nachtje Glazen Huis. Van vrijdagavond tot zaterdagmorgen zat ze met Giel, Coen en Paul vast. "Ik heb als een BN'er handtekeningen staan uitdelen. Dat is een rare ervaring hoor."

>> Meer over het Glazen Huis
>> Foto's Glazen Huis

Door Marieke Oud

Ze haalde met een benefietconcert in Showtime het hoogste bedrag op, 8100 euro. De 18-jarige studente aan het Cingel College is er nog beduusd van. “Eerder op vrijdagmiddag liep ik al met een cheque van vijfduizend euro langs het huis. Iemand van 3FM wilde dat ik het bedrag afplakte. Anders wist iedereen al dat ik zou winnen. Maar ik wist niet hoeveel geld er nog bij kwam. Mijn school, het Cingel College, heeft heel veel gedoneerd op mijn naam."

"Ik werd gewoon meegenomen door Sander Lantinga! Vrijdag om zeven uur ‘s avonds werden de uitslagen van de bedragen bekend. Ik wist nog niet wat ik had opgehaald. Ik had ook geen vermoeden.”

"Toen de telmachine van BNN op een bedrag van 8100 euro kwam was ik echt verrast. Ik had geen tijd om het nieuws te laten bezinken. Direct na de uitslag moest ik met mijn spullen binnen een kwartiertje van café de Colonie naar het huis rennen. Alles moest snel, met een camera op mijn neus!"

"Maar ik had nooit gedacht dat ik mezelf moest gaan vermaken. De crew zei dat ik niet vermaakt kon worden. Ik heb me best verveeld. Ik dacht namelijk dat ik het geld bij de brievenbus moest bijhouden. Dat hoefde niet. Ik ben maar gaan assisteren met de microfoon."

In het mailtje met de huisregels stond dat ik een bedtijd had. Ik was al bang dat ik om acht uur er in moest. Maar dat viel mee. Ik heb Giel tot twee uur in de ochtend bij gestaan, anders was hij zo alleen."

"De volgende ochtend stond Giel al om half acht met een camera boven mijn bed. Om negen uur mocht ik weer gaan."

Haar nachtje Glazen Huis bleef niet onopgemerkt. "Ik ben platgebeld en ge-sms’t. Sinds mijn betrekking in het Glazen Huis wil iedereen me spreken. Ik heb zelfs als een BN’er handtekeningen staan uitdelen bij de brievenbus! Dat is een rare ervaring, hoor!"

www.3fm.nl