Breda 'Met zijn allen' bij Glazen Huis

Nieuws

BREDA – Een handenschuddende Gerard Ekdom bij NAC – Vitesse, ‘Als we gaan’-zingende Guido Weijers op de Gote Markt, samen met feestende NAC-supporters.

>> Meer over het Glazen Huis | Zelfs Merel moet handtekening uitdelen
>> Foto's Glazen Huis | Zondagmiddag: Bijna zes ton

Ook op dag twee van het Glazen Huis in Breda, is de sfeer, ondanks de gestaag neerdruppelende regen, uitgelaten. ’s Avonds is het een komen en gaan van geld donerende mensen. Dag 2 kent een tussenstand van 327.709 euro om half vijf ’s middags. DJ’s Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg hebben de opdracht op woensdag om 18.00 uur tenminste 2,5 miljoen op te halen. Dat bedrag wordt dan verdubbeld door de Nederlandse regering.

Special guest is deze zaterdag Ilse de Lange. De Twentse heeft haar altijd goede humeur meegenomen naar het zuiden. “Hállò Breda”, roept ze. “Laat je horen.” En Breda laat zich horen. Op verzoek van Sophie Hilbrand zingt De Lange ‘We Are The World’. En de Grote Markt zingt mee.

In de loop van de avond kwamen Robert Maaskant, Rob Penders en Patrick Zwaanswijk met een cheque van tienduizend euro namens NAC in het huis. ’s Ochtends stond het station van Breda op zijn kop. Uiteraard klonk 'Als we gaan' massaal over de Grote Markt. Luister

Sander Lantinga en Adje werden voor een dag ‘servicemedewerker’ van NS. Al kaartjes knippend ging het olijke duo door de trein, om daarna mensen met een kluitje het riet in sturend van achter de balie in de hal.

De Bredase actie ‘Breda Helpt’ nadert de veertigduizend euro. Onder meer door de actie Horeca Breda Helpt.

Bijdrage aan Serious Request?
Direct storten kan op giro 22744 onder vermelding van Serious Request.
www.3fm.nl
www.bredahelpt.nl