'Ik zou het stadhuis constant versieren'

Nieuws

2008 zit er (bijna) op. Hoe heeft de Bredanaar zijn jaar beleefd? Wat is hem bijgebleven? Waar heeft hij spijt van? BredaVandaag.nl vraagt het bekende en onbekende Bredanaars. Vandaag deel 1 van een serie, Ger Couvreur.

Naam: Ger Couvreur
Leeftijd: 64
In het dagelijks leven: Kastelein en entertainer

Woont in: Centrum

Mooiste persoonlijke herinnering aan 2008:
“Op 2 december vierde ik mijn 64e verjaardag, dat was heel mooi, maar het betrekken van ons nieuwe appartement in het centrum was ook prachtig. We wonen nu in Dok 64, lekker aan het water. En we kunnen de grote toren zien!”

(Bredaas) nieuws dat me het meest geraakt heeft:
“Eerst was er van de zomer het gedoe rondom de flessen. Dat ik dus geen muziek meer mocht maken door op de flessen te slaan. En later kwam daar het rookverbod nog eens overheen. Ze weten de horeca wel in het hart te raken.”

Dit had ik anders aan moeten pakken:
"Ik heb nergens spijt van. Ik bekijk alles zonnig en sta positief in het leven."

In 2009 ga ik..:
“..er weer een geweldig jaar van maken. Op 3 juli ga ik trouwen en op dezelfde dag bestaat de zaak 25-jaar. Dat gaan we mooi samen even vieren. En dan word ik ook nog eens 65. Nu nog even vijf kinderen nemen, haha.”

Als ik een dag burgemeester van Breda was, dan zou ik…
“..het oude stadhuis constant versieren, en niet alleen als er wat te doen is of wanneer Breda op TV komt. Het is toch een gezicht bepalend deel van de stad en dat moet niet alleen tijdens het TROS-muziekfeest of nu met het Glazen Huis mooi opgefleurd worden.”