'2008, een boeiend jaar'

Nieuws

2008 zit er (bijna) op. Hoe heeft de Bredanaar zijn jaar beleefd? Wat is hem bijgebleven? Waar heeft hij spijt van? BredaVandaag.nl vroeg het bekende en onbekende Bredanaars. Vandaag, Mieke Vossenaar.

>> Meer afleveringen

In het dagelijks leven: Fractievoorzitter van de politieke partij Breda‘97

Leeftijd: 67

Woont in: Teteringen

Mooiste persoonlijke herinnering aan 2008:
“Mijn mooiste herinnering is het bezoek aan Zuid-Afrika. Dat was erg indrukwekkend, ik was werkelijk geraakt door het optimisme en de moed van de inwoners. Dit terwijl het land veel problemen kent, de inwoners zien problemen liever als een uitdaging.”

Wat betekende 2008 voor mij?
“Ik vond 2008 een heel boeiend jaar, waarin ik het gevoel kreeg dat fracties echt bereid waren tot overleggen. Iedereen wil het beste voor deze stad. Maar soms is het best moeilijk dat te verwezenlijken omdat iedereen andere opvattingen heeft over wat het beste is.”

(Bredaas) nieuws dat me het meest geraakt heeft:
“Dat vind ik erg moeilijk te zeggen. Er gebeurt zo ontzettend veel in een jaar. Ik kan zo een, twee, drie niets bedenken.”

Dit had ik anders aan moeten pakken:
“Ik weet niet of dingen daadwerkelijk veranderen als ik al of niet iets anders aanpak. Maar soms denk ik dat ik wat te genuanceerd te werk ga. Dat zou wel wat minder kunnen.”

In 2009 ga ik:
“In 2009 is het de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dan wil ik laten zien waar onze partij voor staat. Daarnaast willen we een duidelijk gezicht laten zien als partij.”

Als ik een dag burgemeester van Breda was, dan zou ik...
“Als ik burgemeester was van deze grote, prachtige stad zou ik met alle politieke partijen om de tafel zitten. Dan zouden we ongehinderd met de benen op tafel filosoferen over wat we écht willen met Breda. Ook wil ik weten wat de partijen beweegt en wat hun idealen zijn. Tegenwoordig worden we zo opgejaagd door deze tijd dat er geen kans is voor reflectie, daar wil ik dus verandering in brengen.”